راه آهن ايران در فهرست ميراث جهاني يونسكو قرار دارد و در فهرست بيست و پنجمين ميراث جهاني ايران قرار دارد. به گزارش مجله زنده خبري ، ايران امسال با دو پرونده “راه آهن ايران” و “هورامان” در كميته ميراث جهاني يونسكو شركت كرده است. علي رغم اعتراض كارشناسان ICOMOS در سراسر جهان ثبت شده …
راهآهن ايران ثبت جهاني شد https://livemag.ir/2021/07/راهآهن-ايران-ثبت-جهاني-شد/ https://livemag.ir/2021/07/راهآهن-ايران-ثبت-جهاني-شد/#respond مجله زنده خبري Sun, 25 Jul 2021 13:21:54 0000 فرهنگ و هنر https://livemag.ir/2021/07/راهآهن-ايران-ثبت-جهاني-شد/ راه آهن ايران در فهرست ميراث جهاني يونسكو قرار دارد و در فهرست بيست و پنجمين ميراث جهاني ايران قرار دارد. به گزارش مجله زنده خبري ، ايران امسال با دو پرونده “راه آهن ايران” و “هورامان” در كميته ميراث جهاني يونسكو شركت كرده است. علي رغم اعتراض كارشناسان ICOMOS در سراسر جهان ثبت شده …
راه آهن ايران در فهرست ميراث جهاني يونسكو قرار دارد و در فهرست بيست و پنجمين ميراث جهاني ايران قرار دارد.
به گزارش مجله زنده خبري ، ايران امسال با دو پرونده “راه آهن ايران” و “هورامان” در كميته ميراث جهاني يونسكو شركت كرده است. علي رغم اعتراض كارشناسان ICOMOS در سراسر جهان ثبت شده است.
نماينده ايكوموس (شوراي بين المللي ساختمانها و اماكن) ، يك نهاد مشورتي و تخصصي يونسكو براي ثبت و حفاظت از ميراث جهاني ، ارزشهاي فرهنگي و تاريخي راه آهن ايران را ستود و پيشنهاد كرد كه پرونده براي “به تعويق افتد” اطلاعات بيشتر. پس از اصلاحات ، پرونده ممكن است دو سال بعد به جلسه دادرسي ارسال شود.)
پيش از اين كارشناسان يونسكو و ايكوموس احتمال كمي براي قرار گرفتن خط آهن در فهرست ميراث جهاني يونسكو پيش بيني كرده بودند. اين ارزيابان و كارشناسان بارها اين پرونده را به چالش كشيده اند.
اما در اين اجلاس ، نمايندگاني از نروژ ، استراليا ، اتيوپي ، عمان ، برزيل ، روسيه ، اسپانيا ، آفريقاي جنوبي ، اوگاندا ، تايلند و مجارستان ، با حمايت از ديدگاه ايكوموس در مورد اصلاح پرونده ، راه آهن ايران را به عنوان يك معجزه مهندسي توصيف كردند و يك واقعيت مهم تاريخي را برجسته كردند ، اين راه آهن بر مبادلات اقتصادي و بين المللي و ارتباط بين درياي خزر و خليج فارس تأكيد دارد و از ورود آن در فهرست ميراث جهاني يونسكو پشتيباني مي كند.
ارزش هاي معماري راه آهن ايران نيز به شدت مورد تأكيد و بحث و تبادل نظر كشورهاي حاضر در نشست كميته ميراث جهاني يونسكو قرار گرفت.
نماينده چين همچنين با اشاره به اينكه پرونده را به خوبي مطالعه كرده است ، گفت: اين پرونده داراي معيارهاي 2 و 4 براي ثبت در فهرست ميراث جهاني يونسكو است. با اين حال ، كارشناسان ايكوموس تأكيد كردند كه پرونده راه آهن ايران از اين معيارها براي ثبت جهاني برخوردار نيست.
احمد پاكتاچي ، سفير ايران و نماينده يونسكو نيز از تلاش هاي ايكوموس و كشورهاي حامي آن تشكر كرد و گفت: “ما براي حفاظت بهتر از اين ميراث از همه پيشنهادات استفاده خواهيم كرد و آماده همكاري بيشتر با ايكوموس و مركز هستيم. . “بياييد يك ميراث جهاني بسازيم و ما آماده ارائه تمام توضيحات در مورد اين پرونده هستيم.
وي افزود: از آنجا كه راه آهن ايران يكي از آثار ثبت شده در فهرست آثار ملي است و در عين حال مطابق با قانون فعلي راه آهن كار مي كند ، هرگونه اقدام و مداخله در آن مستلزم اخذ مجوز قانوني از چندين مقام است. “
نماينده ايران در كميته ميراث جهاني يونسكو تأكيد كرد: ما براي حفاظت از اين خط آهن برنامه داريم و هم وزارت راه و شهرسازي و هم ميراث و گردشگري در حفاظت از راه آهن نقش دارند. حمايت ملي از اين كار تضمين شده است.
پرونده حمل و نقل ريلي در سال 2017 به يونسكو تحويل داده شد. در آن زمان ، كارشناسان يونسكو در مورد اين پرونده اظهار نظر كردند. اين پرونده در سال 2019 توسط كميته ميراث جهاني يونسكو مورد بررسي قرار گرفت و با تصحيح كارشناسي بازگشت و سهميه ايران براي ثبت آثار در فهرست ميراث جهاني يونسكو از بين رفت. پرونده راه آهن قرار بود در اجلاس 2020 پس از تصحيح مجدد مورد بررسي قرار گيرد ، اما به دليل اپيدمي ويروس كرونا به امسال موكول شد. در اين دوره ، پس از تصحيح و شفاف سازي برخي بندهاي اين پرونده ، راه آهن ايران در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد. به دنبال اين موضوع ، يونسكو به ايران دستور داد گزارش كاملي از شرايط كار را در تاريخ 1 دسامبر 2022 ارائه دهد.
به گفته طالبيان ، معاون ميراث فرهنگي وزارت ميراث فرهنگي ، گردشگري و صنايع دستي ، خط راه آهن 1400 كيلومتري كه استان هاي مختلف را به هم متصل مي كند يكي از پرونده هاي زنجيره اي ايران مانند قنات ها ، باغ ها و كليساهاي ايراني است كه همه آنها ايستگاه هستند. ، پل ها. و … را به عنوان يك مقصد جهاني معرفي مي كند.
طبق اسناد موجود ، عمر راه آهن ايران به 85 سال مي رسد و به عنوان يكي از ميراث صنعتي در يونسكو درج شده است.
چهل و چهارمين كميته ميراث جهاني يونسكو پس از يك سال وقفه به دليل اپيدمي تاج ، روز جمعه در چين آغاز به كار كرد. اين كميته مجازي است و به گفته معاون ميراث فرهنگي در فوژو چين ، فقط اعضاي كميته بين المللي در آن حضور دارند.
پرونده هورامان (اورامانات) نيز طي روزهاي آينده در اجلاس يونسكو مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت. به گفته كارشناسان يونسكو ، مسئولان ميراث فرهنگي معتقدند كه اين اثر شانس زيادي براي قرار گرفتن در فهرست ميراث جهاني دارد.
انتهاي پيام