عمليات بيت المقدس 7 در 12 ژوئن 1988 در منطقه عمومي شلمچه انجام شد. اين عمليات را بايد آخرين عمليات تهاجمي بزرگ كشورمان در دفاع مقدس دانست. يك ماه بعد ، ايران قطعنامه 598 را در 18 ژوئيه 1988 تصويب كرد و اندكي پس از اواسط ماه اوت آتش بس رسمي بين دو طرف امضا …
منبع: گزارشكر يك
خرداد ۶۷ در شلمچه چه گذشت؟
خرداد ۶۷ در شلمچه چه گذشت؟ https://reporter1.ir/خرداد-۶۷-در-شلمچه-چه-گذشت؟/ گزارشگر يك Wed, 09 Jun 2021 17:20:07 0000 عمومي https://reporter1.ir/خرداد-۶۷-در-شلمچه-چه-گذشت؟/
عمليات بيت المقدس 7 در 12 ژوئن 1988 در منطقه عمومي شلمچه انجام شد. اين عمليات را بايد آخرين عمليات تهاجمي بزرگ كشورمان در دفاع مقدس دانست. يك ماه بعد ، ايران قطعنامه 598 را در 18 ژوئيه 1988 تصويب كرد و اندكي پس از اواسط ماه اوت آتش بس رسمي بين دو طرف امضا …
منبع: گزارشكر يك
خرداد ۶۷ در شلمچه چه گذشت؟
عمليات بيت المقدس 7 در 12 ژوئن 1988 در منطقه عمومي شلمچه انجام شد. اين عمليات را بايد آخرين عمليات تهاجمي بزرگ كشورمان در دفاع مقدس دانست. يك ماه بعد ، ايران قطعنامه 598 را در 18 ژوئيه 1988 تصويب كرد و اندكي پس از اواسط ماه اوت آتش بس رسمي بين دو طرف امضا شد.
به گزارش گزارشگر يك ، روزنامه “جوان” “وضعيت ماه هاي منتهي به عمليات بيت المقدس 7” را بررسي مي كند.
يك ميليون ارتش
پس از نفوذ رزمندگان اسلام به منطقه شلمچه در عمليات كربلاي 5 و رسيدن آن به حومه بصره ، نيروهاي فوق منطقه چندين مأموريت اصلي را براي جلوگيري از جنگ و جلوگيري از پيروزي ايران در دستور كار قرار دادند. اولين كار آنها تصويب توافق نامه 598 در جلسه شوراي امنيت در ژوئيه 1988 بود. سپس توافق نامه ناشناخته فروش تسليحات مدرن به عراق را افزايش داد و به نيروهاي استراتژيك اين كشور مانند نيروي هوايي و زره پوش قدرت عظيمي داد. به لطف حمايت بي دريغ نيروهاي محلي و فوق منطقه اي ، عراق توانسته است تعداد نيروهاي مسلح خود را افزايش دهد و تعداد افراد آماده خدمت را به حدود 1 ميليون نفر برساند. اين ميليونها نيرو بودند كه پس از پايان جنگ با ايران ، كويت را مورد حمله و اشغال قرار دادند. سپس ، ايالات متحده به همراه 20 كشور ديگر براي بيرون راندن اين ارتش عظيم ، يك كارزار گسترده را در خاورميانه آغاز كردند.
قطعه سنگين سال 67
پس از اينكه عراق توانست از سال 1988 نيروهاي مسلح خود را بازسازي و گسترش دهد ، نيروهاي عراقي در شبه جزيره اشغالي پو در حالي كه بسياري از واحدها و لشكرها در كشور ما در عمليات بالفاظير 10 شركت داشتند ، مجردهاي بزرگ و سنگيني را اجرا كردند. نيروهاي ايراني ظرف 36 ساعت اين شبه جزيره مهم و استراتژيك را به عراق بازگردانند.
بعد از فاو ، نوبت شلمچه بود كه ايرانيان در زمستان سال 65 منطقه عراق را در اين دشت تصرف كردند. شلمچه يكي از حساس ترين نقاط جبهه استراتژيك جنوب بود كه شاهد نبردهاي خونين دو طرف پس از عمليات بيت المقدس و فتح كرام شار بود. به دليل نزديكي خرمشهر و بصره به مرز شلمچه ، اين منطقه براي هر دو طرف بسيار مورد تأكيد و اهميت قرار داشت. پس از حمله ايران به عراق در جريان عمليات كربلاي 5 در منطقه شلمچه ، عراق مدتهاست كه تلاش مي كند اين منطقه حساس را بازپس بگيرد ، اما پس از حدود دو ماه تلاش و بدون نتيجه قطعي ، آنها تا بهار كربلاي 5 را تصرف كردند. 66 تثبيت شد. با اين حال ، در بهار 1967 ، و به ويژه در ژوئن سال جاري ، عراق اعلام كرد كه مقصد بعدي نيروهاي مسلح خود بازپس گيري شلمچه است. بنابراين ، در روز 4 Cordad ، من حمله گسترده اي به شلمچه كردم و موفق شدم آنها را در عرض 8 ساعت بازگردانم!
عمليات 7 بيت المقدس
به دليل حساسيت منطقه شلمچه ، ايران تصميم گرفته است به سرعت برنامه ريزي و عمليات گسترده اي را براي بازپس گيري يك دارايي مهم از شلمچه انجام دهد. اين عمليات گسترده “بيت المقدس 7” نام داشت كه بايد در گرماي طاقت فرساي جنوب انجام مي شد. عمليات بيت المقدس 7 در كمتر از 20 روز پس از حمله دشمن در 12 ژوئن 1988 در منطقه شلمچه انجام شد. اين عمليات در ابتدا موفقيت آميز بود و نيروهاي ايراني به سرعت وارد خاك عراق شدند ، اما عمق منطقه عملياتي ، ارسال مهمات و لوازم را با مشكل روبرو كرد و به دليل تقويت سريع يگان هاي زرهي و غير قابل تحمل دشمن ، ادامه يافت. گرماي هوا دليل آن بود ، اما بدون موفقيت. بدين ترتيب رزمندگان در حال پيشروي به درياچه فيش پس از انهدام تعداد قابل توجهي از تانك هاي دشمن مجبور به عقب نشيني شدند و اين عمليات كه آخرين عمليات ضد تهاجمي كشورمان بر روي ديواره هاي قلعه بود ، بدون نتيجه به پايان رسيد.
انتهاي پيام
منبع: گزارشكر يك
خرداد ۶۷ در شلمچه چه گذشت؟