يكي از محققان رسانه گفت: “آنچه اين روزها در رسانه ها مي بينم اين است كه همه دوربين ها و تلفن هاي همراه از اينكه در صف اول اخبار هستند صحبت مي كنند ، با ويس ضبط و دوربين صحبت مي كنند.” آيا مشخص نيست كه داستان هاي يك زن و مرد (پدر و مادر …
منبع: گزارشكر يك
نقد عملكرد رسانه ها با تمركز بر پرونده خرمدين ها
نقد عملكرد رسانه ها با تمركز بر پرونده خرمدين ها https://reporter1.ir/نقد-عملكرد-رسانه-ها-با-تمركز-بر-پرونده-خ/ گزارشگر يك Mon, 24 May 2021 22:55:35 0000 اجتماع https://reporter1.ir/نقد-عملكرد-رسانه-ها-با-تمركز-بر-پرونده-خ/
يكي از محققان رسانه گفت: “آنچه اين روزها در رسانه ها مي بينم اين است كه همه دوربين ها و تلفن هاي همراه از اينكه در صف اول اخبار هستند صحبت مي كنند ، با ويس ضبط و دوربين صحبت مي كنند.” آيا مشخص نيست كه داستان هاي يك زن و مرد (پدر و مادر …
منبع: گزارشكر يك
نقد عملكرد رسانه ها با تمركز بر پرونده خرمدين ها
يكي از محققان رسانه گفت: “آنچه اين روزها در رسانه ها مي بينم اين است كه همه دوربين ها و تلفن هاي همراه از اينكه در صف اول اخبار هستند صحبت مي كنند ، با ويس ضبط و دوربين صحبت مي كنند.” آيا مشخص نيست كه داستان هاي يك زن و مرد (پدر و مادر بابك خردمين) كه هنوز پرونده را تمام نكرده اند (به عنوان يك قاتل) چقدر واقعي است و سخنان آنها چقدر واقعي است ، چقدر تلفيق تخيل يا خيال و واقعيت است ؟ »
مريم سليمي ، دكتر و محقق علوم ارتباطات در مصاحبه با گزارشگر يك ، با استناد به جمله فوق ، همچنان خاطرنشان مي كند كه وقايع و وقايع مختلف سنگ محك رسانه و عملكرد مخاطبان و كاربران است. رسانه هاي وقايع جنايي ، بحران ها و … تفاوت ها را نشان مي دهند. مي توان اذعان كرد كه تأييد و تأييد ، هم از نظر رسانه ها و هم از داستان مخاطبان آن غايب است.
وي خاطرنشان مي كند: حركت و حركت برخي از روزنامه نگاران داراي قلم به سطح روزنامه نگاري زرد مشهود است و آنها هرگونه بحث و جدال را بدون تأييد يا تأييد براي مخاطبان و كاربران امكان پذير مي كنند. سرعت و هيجان رقابت ، چه كسي و چه كسي براي كسي ناشناخته است (شبكه هاي اجتماعي يا؟) ، اخبار اخبار ، تا زماني كه نيازي به ارائه شفافيت در روند برقراري ارتباط ، گزارش و گزارش دقيق ، سريع و دقيق نباشد دقت به محراب منتقل مي شود.
چرا رسانه ها حاضر به انتشار مطالب و ادعاها هستند ، صرف نظر از هزينه آنها؟
سليمي در پاسخ به اينكه چرا رسانه هاي ما مي خواهند محتوا و ادعا كنند بدون توجه به هزينه اي كه دارد؟ او مي گويد: هنگامي كه جاي خالي روزنامه نگاري حرفه اي احساس مي شود و روزنامه نگاري ما با ضعف هايي روبرو است ، انتقاد مخاطبان از كمبود مهارت رسانه خواندن و اخبار چيست؟ اين گيرنده چه مشكلي دارد وقتي به گيرنده مي گوييم “صحت منبع را بررسي كند” و او اخباري را از منبع معتبري دريافت مي كند كه به دليل صحت و نحوه روايت به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است؟ آيا مطبوعات رسمي نبايد بهشت واقعي براي اخبار باشند؟ وقتي رسانه هاي اصلي اين كار را براي مخاطبان خود انجام مي دهند ، آنچه از رسانه هاي اجتماعي و رسانه هاي غير رسمي و غيره انتظار مي رود مي تواند جاي پاي خود را در اين وسط پيدا كند.
هديه اي از جامعه رسانه اي كه مردم را شوكه و استرس مي دهد!
اين محقق در اين زمينه ادامه مي دهد. فقدان دستورالعمل ها ، منشورها و چارچوب هايي كه طيف گسترده اي از اخبار از جمله جرم ، بحران و موارد ديگر را پوشش مي دهد ، اين روزها جامعه رسانه اي را تحت فشار و فشار رواني مردم قرار داده است. حداقل علاقه به اخلاق و مسئوليت اجتماعي. به نظر مي رسد كسي كه در اين مسابقه عناوين احساسي بيشتري را به خود اختصاص دهد كسي است كه رويدادهاي مشابه بيشتري از قتل ، جنايت و ساير اخبار منفي را براي پيروزي آموزش مي دهد.
جامعه كرونا درگير ماجرا شد و از اخبار منفي خسته شد.
سليمي در مورد وضعيت رسانه ها در برابر انتشار اخبار منفي مي گويد: “افتخار نيست كه جامعه كرونا را كه از اخبار منفي و جعلي خسته شده ايم ، پر كنيد و يا روزنامه هاي ما يا روزنامه هاي مطبوعاتي را با هر گونه ادعا پر كنيد يا بازديد كنيد … و سعي كنيد لايك و نظر بيشتري در رسانه هاي اجتماعي بگيريد. ما از نظر حرفه اي تأييد شده ايم. اين افتخار اين است كه از طريق تأييد و تشخيص گزارش دهم و گام هاي لازم را براي كشف و انتشار حقيقت برداريم. ما همچنين از عواقب اعمال ، نحوه اطلاع رساني و گزارش دهي و حتي كلماتي كه در قلب و روح پراكنده شده اند مفتخريم در حال حاضر و در آينده جامعه بايد درك كنيد كه بذر بار محسوس و معنايي چيست ، غير از آنچه در رسانه هاي غير رسمي و اجتماعي در جريان است.
آزمون سواد اخبار مخاطبان / كاربران
در قسمت ديگري از مصاحبه ، محقق مي گويد: به نظر مي رسد اين رويداد سطح و سطح سواد مخاطبان و كاربران مختلف را از نظر رسانه ، اخبار ، اطلاعات ، ديدگاه و موارد ديگر آزمايش مي كند. گاهي اوقات اين يك آزمون با حداقل تعداد قبولي است.
در همين حال ، مخاطبان و كاربران تمام تلاش خود را براي ارسال و ارسال مجدد اخبار مربوط به رويدادها و نظرات مختلف انجام مي دهند. به خصوص از طريق پنجره اي حاوي اخبار و اطلاعات از رسانه هاي اجتماعي به جهان. با كمك اين رسانه ها مي توانند هم انتشار و هم بازنشر را انجام دهند. اينجاست كه بازار جهاني اخبار و اطلاعات غلط و گمراه كننده داغ مي شود و در نهايت جريان اخبار و اطلاعات دقيق را به چالش مي كشد. ..
وي در اين زمينه ادامه مي دهد. از قضا ، اين داستان در مورد اعتبار سنجي و اعتبار سنجي نيست. آنها به همه آنچه مي بينند و مي خوانند ، بدون بررسي دقيق منبع ، نام نويسندگان ، تاريخ توليد و انتشار و غيره و بدون كنترل صحت مطالب ، اعتقاد دارند. هرچه بيشتر تحت تأثير تفكر قرار بگيرند ، تعصبات متنوع ، به ويژه تعصبات خانوادگي و غرايز مادر و پدر تحريك مي شوند ، رفتارها تقويت مي شوند و اين اعتبارسنجي ها و اعتبار سنجي ها به صفر آمپر نزديك مي شوند. دليلش اين است كه در چنين شرايطي ، افرادي هستند كه تمايل بيشتري به لايك ، اظهار نظر و افزايش بازديدها ، مقالات و ادعاها ، به ويژه جعلي ، غير دقيق ، گمراه كننده و … مربوط به حوادثي مانند قتل زنجيره اي خانواده خرمدين دارند. بالا بردن
صفحه ذهن عمومي منفي و پر از اخبار جعلي است
سليمي با اشاره به ترور اخير بابك خرمدين و نقش هر دو طرف در داستان رسانه اي ، به عواقب منتهي به آن اشاره مي كند و به زوال ارزش ها ، معيارها و الگوهاي اخلاقي و تغيير نمادها اشاره مي كند. نماد والدين ، كه بايد در آغوش و پناهگاه امن باشند ، ديگر درست نيست و اين نماد آسيب مي بيند. اين يك بازي بين يك قهرمان و يك ضد قهرمان است كه مخاطب را گيج مي كند ، اما اعتراف به جايي نمي رسد كه خود قرباني احساس كند بخشي از يك پروژه قتل قبلي است ، در اين صورت بلغم قاتل و قرباني جامعه را گيج مي كنند. به ويژه كساني كه تحت تأثير حركات احساسي ناشي از اخبار رسانه ها ، به ويژه اخبار غير خانگي قرار دارند.
وي مي گويد: “مسئله بعدي در سطح روزنامه نگاري است ، با كمتر اثري از حرفه اي بودن بر اساس همان اقدامات ، اقدامات و عكس العمل هاي انجام شده در مورد تأثيرات رسانه اي.” خطر بعدي صفحه افكار عمومي پر از اخبار منفي و جعلي است ، با اخبار واقعي و جايي براي محكوميت و تشخيص. بيدار ساختن افكار عمومي با حوادث و وقايع ، به ويژه شوكي كه حوادث اخير به جامعه وارد كرده است ، ضروري است ، اما مطبوعات نبايد از انتخابات ، مذاكرات ، رويدادهاي محلي و … غافل شوند و نبايد بازي مخاطب را پر كنند. خبر قتل خانواده اي سريالي …
مسائل تأييد و تأييد
سليمي تأكيد مي كند كه چگونه در رسانه ها از اين وضعيت خارج شويم. صدور گواهينامه و تأييد بايد يك نگراني جدي براي جامعه رسانه اي باشد. مديران رسانه همچنين بايد اين مسئله مهم را برجسته و به معيارهاي رتبه بندي رسانه توجه جدي داشته باشند. حساسيت مورد نياز فعالان رسانه اي.
نياز به يك دروازه بان خبر حرفه اي جرم و جنايت
“اخبار مربوط به جرم و جنايت يكي از آن اخباري است كه به سرعت و به شدت اضطراب ، اضطراب و احساس جامعه را برمي انگيزد و مي تواند تأثير كوتاه مدت ، ميان مدت و يا حتي طولاني مدت داشته باشد.
“بنابراين ، ما بايد كميته اي را با حضور روانشناسان ، اساتيد ارتباطات و رسانه ها و همچنين كارشناسان قضايي و انتظامي تشكيل دهيم تا نوعي دروازه بان حرفه اي بتواند در مورد نحوه انتشار و مديريت اين اخبار بحث كند. نظر كارشناس”.
وي ادامه مي دهد: در اين راستا ، عدم نظارت و مديريت مناسب مي تواند خطر ديگري ايجاد كند. وقتي درد از آستانه فراتر رفت ، هيچ واكنشي مشاهده نمي شود. برخي از فاجعه ها نبايد به شما اجازه دهند از شر زشتي خلاص شويد يا برخي از رفتارها را عادي كنيد. زيرا حداقل نتيجه اين است كه يا از آنها الگو بگيريد يا آنها را نسبت به بدترين و بدترين فاجعه ها بي تفاوت كنيد. وقتي اين اتفاق مي افتد ، بايد افول اخلاق و انسانيت جامعه را پيش بيني كرد.
لزوم ارتقا مهارت هاي خواندن خبر و ارتباطات
“محققان در زمينه سواد خبري بر اين باورند كه توانايي تمايز بين اخبار درست و درست ، و تشخيص آنها از اخبار دروغ و دروغ ، ويژگي مهم شهروندان مسئوليت پذير و مطالبه گر و بخشي جدايي ناپذير از زندگي در قرن 21 است.” همزمان ، از مخاطبان و كاربران انتظار مي رود مهارت خواندن اخبار شما را ارتقا دهند تا بتوانيد اخبار جعلي را از اخبار جعلي تشخيص دهيد. “
وي با تأكيد بر اينكه مخاطب بايد به هفت سوال در مورد توانايي خواندن خبر از طريق اخبار ، مطبوعات و غيره پاسخ دهد ، هفت سوال را ذكر مي كند:
“اين چه خبر و گزارشي است كه مي خواهد بگويد؟”
آيا به هر خبري در يك خبر يا گزارش پاسخ داده ايد؟
آيا خبرنگار تمام تلاش خود را براي يافتن حقيقت انجام داده است؟
آيا منابع مورد استناد گزارشگر در اخبار يا گزارش هاي خود به اندازه كافي قابل اعتماد هستند؟
آيا خبرنگار اخبار يا پوشش خبري را به صورت شفاف ارائه داده است؟
آيا شما دليلي بر صحت خبرها يا مطالب مطبوعاتي داريد؟
“آيا انصاف در اخبار يا گزارش ها وجود داشت؟”
وي همچنين بر لزوم بهبود سواد رسانه اي و بصري ، بهبود اطلاعات براي اخبار و پردازش تصوير تأكيد و ادامه مي دهد. ما براي دريافت اخبار ويژه خود و خانواده خود نياز به مراقبت داريم. اخبار منفي را به ويژه در مورد قتل و جرم پيوسته دنبال نكنيد. پيام فاجعه را با خانه و فرزندان خود ، به ويژه جوانان ، تبليغ نكنيد. تمام وقت خود را به درصد و دريافت اخبار اختصاص ندهيد (حداقل صبح اين كار را نكنيد). در ارسال و بازنشر اخبار جعلي و جعلي شركت نكنيد. براي كاهش استرس در برخورد با اخبار ، يك لپ تاپ را كنار بگذاريد كه مي تواند اين كار را انجام دهد و با يك دوست معتمد بنويسيد يا با او صحبت كنيد. با ايجاد لحظات خوش در خانه و خانواده و ابراز عشق بيشتر به فرزندان ، نگراني فرزندان خود را كاهش دهيد.
درباره بعد يك فاجعه بيشتر بدانيد ، لحظه به لحظه آن را مشاهده كنيد و علت آن را شناسايي كنيد تا از حوادث مشابه جلوگيري كند.
تمام تلاش خود را براي سالم و دقيق نگه داشتن اخبار و اطلاعات انجام دهيد.
سالي مي ، نويسنده كتاب هاي “تفكر و سواد رسانه اي” و “سواد خبري” ، در ادامه در مورد كمك به جريان سالم و صحيح اخبار و اطلاعات صحبت مي كند: “قطعاً ، اين يك تلاش مشترك براي جريان سالم و صحيح اطلاعات و اخبار است.” روزنامه نگاران ، دانستن حقيقت ، تشخيص واقعيت و همه چيز به عنوان نادرست از طريق قابليت اطمينان و تأييد ، و انجام اخلاق رسانه اي و مسئوليت اجتماعي. شهروندان همچنين بايد آموزش ببينند تا با اخبار و تصاوير برخورد كنند و مهارت هاي سوادآموزي خود را ارتقا دهند.
شهرونداني كه مهارت هاي مختلف سواد آموزي در رسانه ها و اخبار را مي دانند ، به ديدگاه هاي انتقادي و مهارت هاي تفكر نياز دارند و با انتشار و بازنشر اخبار جعلي از طريق تحقيق و كنترل در زنجيره نشر و بازنشر شركت مي كنند. و آنها بر اساس اطلاعات يا شايعات غلط عمل نمي كنند و نحوه دريافت اخبار و اطلاعات ، به ويژه انواع منفي ، توسط خود و خانواده آنها اداره مي شود.
علاوه بر اين ، مقامات دولتي كه داراي سازماني هستند كه جامعه را با ديد استراتژيك ، دستاوردهاي حرفه اي و اطلاعات دقيق و دقيق به مسير درست هدايت مي كند. همچنين دستورالعمل ها ، منشورها و هيئت هاي مشورتي وجود دارد كه مي تواند به شما كمك كند. البته روزنامه نگاري حرفه اي نيز مسيري در اين مسير است.
وي افزود: “آنچه در جرم و جنايت ، فاجعه و غيره مي بينيم ، گاهي اوقات دود نمايانگر آتش سوزي است و ما بايد علت آن را پيدا كنيم و از وقايع مشابه جلوگيري كنيم ، اما بدون اينكه مسئوليتي در قبال آن داشته باشيم ، بايد نقشي را به عهده بگيريم. ” صحيح به عنوان يك رسانه ، شهروند و … مسئول خود است.
انتهاي پيام
منبع: گزارشكر يك
نقد عملكرد رسانه ها با تمركز بر پرونده خرمدين ها