چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۰۳

عملكرد معاونت علمي در ۸ سال فرهنگ‌سازي حوزه فناوري

اطلاعات جامع تخصصي تكنولوژي و موبايل هاي هوشمند را در اين وبلاگ بيابيد.

عملكرد معاونت علمي در ۸ سال فرهنگ‌سازي حوزه فناوري

۱۱ بازديد

نايب رئيس وزارت علوم و فناوري در پايان با شعار گذار از اقتصاد نفتي به اقتصاد دانش بنيان ، تعداد شركت هاي دانش بنيان به بيش از 5700 شركت و فروش اين شركت ها به بيش از اين رسيد. سال گذشته بيش از 150 ميليارد نفر وجود داشت و 83 استارت آپ در تخصص هاي …

منبع: گزارشكر يك
عملكرد معاونت علمي در ۸ سال فرهنگ‌سازي حوزه فناوري

عملكرد معاونت علمي در ۸ سال فرهنگ‌سازي حوزه فناوري https://reporter1.ir/عملكرد-معاونت-علمي-در-۸-سال-فرهنگ‌ساز/ گزارشگر يك Wed, 24 Mar 2021 21:22:19 0000 اقتصادي https://reporter1.ir/عملكرد-معاونت-علمي-در-۸-سال-فرهنگ‌ساز/

نايب رئيس وزارت علوم و فناوري در پايان با شعار گذار از اقتصاد نفتي به اقتصاد دانش بنيان ، تعداد شركت هاي دانش بنيان به بيش از 5700 شركت و فروش اين شركت ها به بيش از اين رسيد. سال گذشته بيش از 150 ميليارد نفر وجود داشت و 83 استارت آپ در تخصص هاي …

منبع: گزارشكر يك
عملكرد معاونت علمي در ۸ سال فرهنگ‌سازي حوزه فناوري

نايب رئيس وزارت علوم و فناوري در پايان با شعار گذار از اقتصاد نفتي به اقتصاد دانش بنيان ، تعداد شركت هاي دانش بنيان به بيش از 5700 شركت و فروش اين شركت ها به بيش از اين رسيد. سال گذشته بيش از 150 ميليارد نفر وجود داشت و 83 استارت آپ در تخصص هاي مختلف توسط ايرانيان خارجي در ايران تشكيل شد.

به گزارش گزارشگر يك“افزايش ظرفيت ملي” ، “افزايش ظرفيت فناوري و ابتكاري دولت براي ايجاد ثروت و بهبود كيفيت زندگي مردم” ، “ارتقا the سيستم ملي نوآوري” ، “اقتصاد و نهادهاي دانش بنيان از طريق هماهنگي و همكاري بين وزارتخانه ها” “،” ارتقا communication ارتباط دانش “با صنعت و جامعه” ، “ارتقا exchan مبادلات بين بخشهاي عرضه و تقاضاي فناوري و نوآوري و تجاري سازي فناوري و دستاوردهاي نوآوري” و “توسعه شركتهاي دانش بنيان” از جمله اهداف بر اساس: A در سال 2006 م institutionسسه جديدي تأسيس شد و رئيس علم و فناوري شد.

معاون وزير پس از تهيه و تصويب طولاني مدت قانون حمايت از مشاغل دانش بنيان ، از اين شركت ها حمايت كرده و بيش از 110 نوع خدمات از جمله ماليات ، تعرفه و معافيت تعرفه را در اختيار شركت هاي دانش بنيان فعلي قرار داده است. 15 سال تعرفه ، سود بازرگاني و عوارض صادراتي “و” تأمين تمام يا بخشي از هزينه توليد “، قراردادهاي تأمين يا استفاده از نوآوري ها و فناوري ها با اعطاي تسهيلات با نرخ بهره پايين يا بلند مدت يا كوتاه مدت علاقه مطابق با شرع “بخشي از اين است. اين است. اين پشتيباني و امكاناتي است كه از اين شركت ها ارائه مي شود.

با اين حمايت تعداد شركت هاي دانش بنيان به 5705 شركت رسيد.

سال عدد
۱۳۹۲ ۵۵
۱۳۹۳ ۸۴
۱۳۹۴ ۲۳۲۰
۱۳۹۵ ۳۰۰۰
۱۳۹۶ ۳۳۸۶
۱۳۹۷ ۴۰۵۰
۱۳۹۸ ۴۹۰۰۰
۱۳۹۹ ۵۷۰۵

از آنجا كه از سال 1392 درآمد مشاغل دانش بنيان در حال افزايش است ، طبق پيش بيني درآمد اين بنگاه ها در سال 1399 به بيش از 150 ميليارد تن خواهد رسيد و در سال 1398 اين روند حدود 120 ميليارد تن تخمين زده مي شود. درآمد شركت در مرحله جمع آوري اطلاعات است. درآمد اين شركت در سال 1997 به 800000 ميليارد تومان رسيد.

بيشتر شركت ها در زمينه ماشين آلات و تجهيزات پيشرفته ، فناوري اطلاعات و ارتباطات ، نرم افزار و برق و الكترونيك فعاليت مي كنند.

فعاليتهاي شركتهاي دانش بنيان در زمينه هاي مختلف فني

علاوه بر اين ، بيش از 1000 شركت خلاق در برنامه توسعه اكوسيستم شركت خلاق به ثبت رسيده اند كه 533 شركت در بخش تجارت ديجيتال و فضاي مجازي ، 138 شركت در بخش هاي بازي ، اسباب بازي و سرگرمي و 88 شركت در بخش صنايع دستي هستند. ، گردشگري و ميراث ، 98 شركت در صنعت سمعي و بصري ، 20 شركت در امر يادگيري و نشر ، 57 شركت در زمينه طراحي و معماري.

43 شركت در زمينه گياهان دارويي و طب سنتي ، 7 شركت در زمينه هنرهاي تجسمي و 44 شركت در زمينه ساير صنايع فرهنگ خلاق وجود دارد.

شركتهاي دانش بنيان 1 و 2 توليد و خدمات و شركتهاي نسل جديد مبتكر و خلاق به گروه تجارت دانش بنيان اضافه شده اند كه 3 نوع دانش بنيان ناميده مي شود. “

اين بنگاه ها ممكن است به تشخيص شوراي حرفه اي دبيرخانه دبيرخانه كارگروه ارزيابي شركت ها و سازمان هاي دانش بنيان مطابق با معيارهاي ارزيابي ، به مدت دو سال فعاليت كنند.

اين شركتها شامل چهار گروه هستند: “شركتهايي كه محل اصلي فعاليت آنها در يك منطقه كوچك است” ، “شركتي كه محل اصلي فعاليت آنها در نقش حل مشكلات استراتژيك يا اساسي كشور است” ، “شركتهايي كه محل اصلي فعاليت آنها پارك ها و مراكز رشد. “شركت هاي فعال در صنعت فرهنگي” خالق ، مبتكر ، علوم انساني و اجتماعي “هستند و رويكرد اصلي آنها تأمين نيازهاي استراتژيك كشور است.

اين روند رو به رشد شركت هاي دانش بنيان و فناوري باعث مي شود كه اين كشور از يك محصول واحد و اقتصاد فروش مواد اوليه به يك اقتصاد دانش بنيان برود ، در حالي كه حضور شركت هاي متوسط ​​و متوسط ​​در اين مسير سرعت را كاهش مي دهد. بنابراين ، با تشكيل كنسرسيوم سازماني دانش بنيان و ايجاد يك كنگره دانش بنيان ، به نظر مي رسد كه چشم انداز ملت براي تحقق اقتصاد دانش بنيان قابل دستيابي است.

صادرات دانش بنيان

معاون رئيس دفتر علوم و فناوري بين الملل مركز تبادل علم و فناوري دفتر تجارت بين الملل آمار نشان مي دهد كه 2500 شركت دانش بنيان 4000 خدمات براي تقويت بازار دارند و اكنون 450 سرويس داريم. در سال 1998 صادرات دانشمندان ايراني بيش از 600 ميليون دلار بوده است.

با توجه به اوضاع در حوزه سياست بين الملل ، بيشتر محصولات دانش بنيان به كشورهاي عراق ، افغانستان و سوريه صادر مي شود و البته برخي از شركت ها با موفقيت محصولات خود را به ايالات متحده ، كانادا و استراليا صادر كرده اند. و بعضي از كشورهاي اروپايي.

اگرچه وضعيت گسترش تاج هنوز بر بازار حاكم است ، تلاش ها براي دستيابي به نتايج تحقيقات همچنان ادامه دارد. تاكنون ، اين نماينده 23 كارگزار صادرات در كشورهاي خارجي ايجاد كرده است تا صادرات شركت هاي دانش بنيان را تسهيل كند و روند رشد صادرات دانش بنيان به ايران را تسهيل كند. يافتن شركاي تجاري در كشورهاي هدف و بازاريابي محصولات شركت هاي دانش بنيان وظيفه اصلي كارگزاران صادراتي است.

در ميان آنها ، 3 كارگزار صادرات به تركيه و آذربايجان ، 2 كارگزار صادرات به روسيه ، چين ، افغانستان ، كنيا ، مالزي ، اندونزي ، عراق ، سوريه ، لبنان ، عمان ، هند ، كردستان ، ازبكستان ، بلاروس و انگلستان. معاون علمي كارگزاري.

بيشترين صادرات بر اساس ارزش دلار در سال 1998 “مواد شيميايي ، پزشكي نانو ، دارويي و پزشكي از جمله بيوتكنولوژي” ، “مواد پيشرفته ، پليمرها ، مواد شيميايي و رزين ها” و “ماشين آلات و تجهيزات صنعتي” بوده است. .

در همين حال ، بودجه اين م institutionسسه به 600 ميليارد تومان رسيد كه رشد 23 برابري دارد ، اگرچه با بودجه 1400 گامهاي بلندي در زمينه توسعه اقتصادي دانش بنيان برداشت.

دستاوردهاي عوامل علمي تا سال 1400

دولت دوازدهم در اواخر عمر خود است و مروري بر دستاوردهاي معاونت علمي در اين دوره ، برخي از مهمترين دستاوردها در زمينه حمايت از توسعه فناوري استراتژيك عبارتند از:

علم فناوري دستاوردها
بيوتكنولوژي شماره 1 در منطقه و 13 در جهان از نظر توليد علمي
تعداد شركتهاي دانش بنيان در بخش بيوتكنولوژي دو برابر شود
دومين داروي زيستي بزرگ آسيا بعد از ژاپن
11 · 12 دولت 19 داروي مبتني بر بيوتكنولوژي را تأييد كرد و وارد بازار شد
فناوري نانو از نظر توليد علمي شماره 1 در منطقه و 4 در جهان است
صادرات و فروش مضاعف
پزشكي بازسازي و سلول هاي بنيادي بيش از 80 محصول تلفن همراه توسط 105 شركت تجاري شده اند
ايجاد اولين شهر سلولي ايران
چهار مركز جامع پزشكي بازسازي در تهران ، مشهد ، تبريز و شيراز افتتاح شد
آب ، خشكسالي و محيط زيست كسب دانش فن آوري اكتشاف و اكتشاف درياي عميق براي اولين بار در جنوب غربي آسيا
ساخت جديد واحدهاي آزمايشي نمك و فعال سازي مراكز گرد و غبار در كوزستان
علوم شناختي دانشگاه تهران با سرمايه 10 ميليون دلار جامع ترين آزمايشگاه ملي علوم شناختي كشور را راه اندازي مي كند.

يكي از مهمترين خروجيهاي اكوسيستم اقتصاد دانش بنيان ، حق ثبت اختراعات بين المللي است كه علاوه بر ارتقا the كيفيت تحقيقات ، امكان تجاري سازي و ايجاد مشاغل جديد پيرامون اين اختراعات را فراهم مي كند.

بنابراين ، پشتيباني از اختراع ثبت شده بين المللي يكي از برنامه هاي معاونت علمي است كه منجر به افزايش قابل توجه اختراعات بين المللي شده است ، به طوري كه 35 اختراع ثبت شده بين المللي در سال 2013 به 140 اختراع ثبت شده در سال 2018 رسيده است.

برنامه همكاري با ايرانيان خارجي

مهارت هاي برنامه را با همكاري متخصصان و كارآفرينان ايراني خارج از كشور از مارس 2015 براي ايجاد ساختارها و كارهايي كه مي تواند از دانش و تجربيات ارزشمند محققان و متخصصان ايراني در خارج از كشور در قالب برنامه هايي مانند دوره هاي فوق دكترا ، فرصت هاي تحقيق ، بازديد و اساتيد منصوب استفاده كند. تأسيس مشاغل ، برگزاري سخنراني ها و كارگاه هاي تخصصي و پروژه هاي تخصصي جايگزيني خدمت سربازي حول يك مدل چرخش مغز طراحي و اجرا مي شود.

موضوع اين پروژه فارغ التحصيلان مقطع دكترا از يكي از 100 دانشگاه برتر جهان ، اساتيد يكي از 200 دانشگاه برتر جهان و كارشناسان و كارآفريناني است كه در يكي از موسسات برجسته علوم و فناوري يا دانش خارجي كار مي كنند. شركت مستقر

تجربه موفقيت آميز اين برنامه در ايجاد زيرساخت كافي و سريع براي استفاده از توانايي ها و توانايي ها و مهارت هاي علمي متخصصان ايراني در انواع تخصص ها ، منجر به مشاركت بيش از 4700 متخصص و محقق ايراني خارجي در برنامه شده است. اكنون بيش از 1200 محقق و كارشناس ايراني از دانشگاه هاي برتر جهان در ايالات متحده ، كانادا و كشورهاي اروپايي در حال بازگشت به كشور هستند كه 19٪ آنها فارغ التحصيلان 20 دانشگاه برتر جهان مانند MIT ، استنفورد ، كمبريج و هاروارد هستند. ، بركلي ، ايلينوي ، كالج امپريال ، پرينستون. ، ميشيگان ، سنگاپور ملي ، EPFL سوئيس ، و حدود 79٪ آنها بيش از 5 سال در خارج از ايران زندگي كرده اند ، كه نشانگر استانداردهاي بالا و ارزشهاي بالاي هر يك است.

آمار برنامه هاي همكاري با كارشناسان و كارآفرينان ايراني خارجي

تاكنون 83 استارت آپ در تخصص هاي مختلف توسط اين افراد ايجاد شده است كه اشتغال حرفه اي مستقيم را براي بيش از 2400 متخصص برتر و فارغ التحصيلان داخلي فراهم مي كند. بيش از 340 محقق كه تاكنون به كره بازگشته اند در پاسخ به اين برنامه در هيئت علمي درجه يك دانشگاه جذب شده اند كه تأثير بسزايي در بهبود كيفيت تحقيقات ، آموزش و فعاليت هاي بين المللي دانشگاه داشته است.

پيشينه و آمار اشتغال محققان و كارشناسان ايراني كه به خانه خود بازگشتند

دستاوردهاي اين برنامه از سال 1393 نشان مي دهد كه همكاري با محققان ايراني و متخصصان بازگشت كننده در زمينه هاي مختلف با نرخ رشد بالايي همراه است.

سال دستاوردها
۱۳۹۳ كمتر از 30 درخواست همكاري
13 قرارداد همكاري
5 پايگاه حرفه اي
۱۳۹۴ كمتر از 200 درخواست همكاري
110 قرارداد همكاري
15 پايگاه تخصصي
۱۳۹۵ 1000 درخواست همكاري
443 قرارداد همكاري
48 پايگاه تخصصي
۹۶-۹۷ بيش از 3000 درخواست همكاري
550 قرارداد همكاري
70 سايت حرفه اي

انتهاي پيام

منبع: گزارشكر يك
عملكرد معاونت علمي در ۸ سال فرهنگ‌سازي حوزه فناوري

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.